»


KÖPVILLKOR


1 . Köp
2 . Priser
3 . Leveransvillkor
4 . Betalning och säkerhet
5 . Garantivillkor
6 . Reklamation
7 . Ångerrätt/Öppet köp
8 . Tvist1. Köp


För att kunna handla på Digitalboxen.com måste du vara myndig, dvs 18 år. När du sedan har gjort din beställning kommer vi att skicka en orderbekräftelse till din angivna e-post där du ser exakt vad du har beställt och till vilket pris. Vi vill dock påpeka att vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand.

Ditt köp på www.digitalboxen.com är bindande vilket innebär att om du beställer något hos oss och inte hämtar ut paketet blir vi tvungna att debitera med en viss kostnad. Läs mer om villkoren för detta här.

För att vi överhuvud taget ska skicka din order krävs att du anger fullständig adress och kontaktuppgifter. Om något av detta saknas eller adressen inte är fullständig, annulleras din beställning.


» Till toppen2. Priser

Digitalboxen redovisar priser inklusive 25% moms. Avgift för frakt och ev postförskott tillkommer enligt ovan. Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer. Skulle priset ändras på grund av valutaförändringar eller ändrade råvarupriser meddelar vi naturligtvis detta i förhand och du som kund får då avstå din beställning.


» Till toppen3. Leveransvillkor


Order, på produkter som finns i lager, mottagna före klockan 13.00 expedieras som regel samma dag. Orderbekräftelse skickas endast per e-post och då till den adress du angivit på ordern. Vill du hämta något i vår butik kan du även välja alternativet "Hämtas i butik" i Kassan när du beställer.

Leveranstid som anges till 1-2 dagar i webbutiken innebär att vi vanligen kan skicka varan 2 dagar efter beställning. Lagerstatus "Tillfälligt slut" innebär att varan eventuellt har en längre leveranstid. Tar någon vara slut och inte kan levereras inom avtalad tid meddelar vi i regel detta via telefon eller mail. Du som kund har då givetvis rätt att häva köpet utan kostnad.

Försändelsen levereras med Mypack, varubrev och Företagspaket inom Sverige.
Din order levereras till närmaste utlämningsställe om kollit väger under 20 kg. Kollin med vikt mellan 20-35 kg lämnas på postterminal eller åkeri. Observera att hemkörning inte ingår i fraktpriset för Mypack.

Digtalboxen Sverige AB står för risken för varan tills varan är utlämnad till kund.

 

Företagspaket
Maxvikt per kolli: 35 kg
Detta leveranssätt används oftast till företag och försändelserna körs ut mellan 08:00- 16:00.
är mottagaren privat person sker avisering och mottagaren hämtar sitt paket på sitt serviceställe.
I tjänsten ingår ett leveransförsök till mottagaren. är mottagaren inte anträffbar aviseras mottagaren om att godset kan hämtas på mottagarens serviceställe eller så kan mottagaren och Posten avtala om pris för ett nytt leveransförsök.

 

MyPack (Postpaket)
Maxvikt per kolli: 20 kg
Paketet når normalt mottagarens serviceställe nästa vardag. Paketet kan hämtas först efter
avisering. Den totala leveranstiden kan därför variera. Detta gäller både företag och
privatpersoner.


Transportskada
Transportskada bör anmälas samma dag som du tar emot leveransen till Posten via telefon 020-23 22 21. Meddela även kundtjänst för snabbaste service. Vid en transportskada eller vid att leveransen kommer bort under transporten är Digitalboxen.com betalningsansvarig och inte du som kund.


Outlösta paket

Om du inte skulle lösa ut en beställning blir vi tyvärr tvungna att debitera dig med en kostnad på mellan 199:- - 499:- för att täcka våra transport- och administrationskostnader. Överstiger postförskottssumman 5000:- gäller 10% av varuvärdet samt fraktkostnader.


Felleverans

Vid en felleverans där varan har förväxlats eller en vara inte har skickats enligt beställning tar vi fulla ansvaret och kostnaderna för att rätta till problemet. Returförfrågan måste göras inom skälig tid från att du mottagit den felaktiga leveransen. Varan skall returneras med originalförpackning och i oförändrat skick eller obruten förpackning. Vänligen kontakta kundtjänst för snabbast hantering.

» Till toppen

 4. Betalning

Digitalboxen.com redovisar priser inklusive moms (25%). Avgift för frakt och ev postförskott tillkommer enligt ovan. Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer.

Vid eventuella återbetalningar (öppet köp se nedan) görs till ditt bankkonto, bankgiro eller postgiro. Återbetalningen sker inom 20 arbetsdagar efter det att vi har godkänt din retur.

Du kan idag välja mellan nedanstående betalningsalternativ:

Postförskott - Vid postförskottsbetalning betalar du till vid uthämtningen av ditt paket till närmaste postkontor eller utlämningsställe. Postförskottsavgiften är 70:- inkl. moms.  
Kortbetalning - Man kan välja att betala hela ordervärdet med betal- eller kreditkort. Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard. Det tillkommer inte någon kortavgift. Kreditkortsbetalning hanteras av vår betalningspartner Samport AB för att garantera snabb och säker betalning. Vi använder oss av 3D Secure - en global säkerhetsstandard som är framtagen av VISA och Mastercard för säkra betalningar över Internet. Överföringen av pengarna sker med SSL-kryptering vilket innebär att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter.  
Klarna Faktura - Väljer du faktura får du hem fakturan tillsammans med dina beställda varor. Fakturan ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. En fakturaavgift på 29:- inkl. moms tillkommer. Företag som vill handla för ett högre belopp är välkomna att kontakta kundservice.  
Delbetalning (Klarna Konto) - När du väljer delbetalning som betalningsalternativet i kassan får du genast besked om din ansökan har beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka och välja ett alternativt betalningssätt.

Du kan ha ett eller flera pågående delbetalningsköp hos Klarna som sammanställer dem till en kontofaktura månatligen. Du kan när som helst under delbetalningstiden betala hela kvarvarande skulden. Läs mer här.
 


Säkerhet
Vi är angelägna om att de betalningsalternativ vi erbjuder är säkra. Vi använder därför SSL (Secure Socket Layer), ett protokoll för säker överföring av data via Internet (eller andra nätverk). SSL-protokollet behandlar data på olika sätt och krypterar informationen. (Det krävs att SSL inte är avstängt i inställningarna för webbläsaren.)

Har du frågor kring säkerheten eller vill veta mer om de betalningssätt vi erbjuder, kontakta Samport (för betalkort) på 08-400 15 400 eller Klarna (för faktura/delbetalning) på 08-120 120 10.

» Till toppen5. Garanti

Klicka här för att ta del av våra garantivillkor.

» Till toppen6. Reklamation

Om en vara är felaktig (ang. transportskada se Leveransvillkor) bör du reklamera till Digitalboxen.com inom skälig tid. Du bör undersöka alla varor noggrant vid mottagandet för att förvissa dig om att de är felfria och fungerar som de skall samt att de har de egenskaper du förväntar dig.

Vid reklamation bör du kontakta vår kundservice via vår kundtjänst. Uppge order- eller kundnummer samt orsak till reklamationen för att kunna reklamera produkten. I de fall där tillverkaren tillhandahåller egen support och garantiservice äger Digitalboxen.com rätt att i reklamationsärenden hänvisa kund direkt till respektive tillverkares support eller av tillverkaren anvisad servicepartner.

Returer bör lämpligen återsändas i originalförpackning eller annan för produkten lämplig förpackning, samt väl förpackade i av posten godkänt ytteremballage (exempelvis brun wellpappkartong). Eventuella transportskador till följd av bristfällig förpackning debiteras dig som kund. Digitalboxen.com kontrollerar/testar insända varor i enlighet med din felbeskrivning, det är därför en fördel om den är så utförlig som möjligt. Om varan befinnes vara felfri debiteras en avgift om 250 kr samt frakt 159 kr inklusive moms för att täcka våra kostnader för returen.

» Till toppen7. Ångerrätt/Öppet köp


Konsument har på sätt som lagen (2005:59) om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal närmare anger, i vissa fall rätt att frånträda ett köp genom att till Digitalboxen Sverige AB lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar (eller i tillämpliga fall inom 7 arbetsdagar) från den dag konsumenten tog emot varan. Ångerrätten gäller dock inte modifieringschip, reservdelar, metervara, paraboler/antenner, spel då förseglingen/plomberingen brutits eller varor där det tydligt står att öppet köp ej gäller. Ångerrätt gäller endast om varan är i väsentligen oförändrat skick. Ångerrätten är ej tillämplig för företag.

Vill du använda dig av ångerrätten rekommenderas du att kontakta Digitalboxen Sverige AB via vårt kontaktformulär. Uppge alltid order- eller fakturanummer. Vid retur står du som kund för frakten och risken fram till oss.

Här finns hela konsumentköplagen, konsumenttjänstlagen respektive distansavtalslagen.

Varan skall förpackas väl (lämpligen i samma emballage som den skickades från oss), eventuella transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Varor som returneras mot postförskott kommer ej att lösas ut.

För fullständiga villkor vänligen gå till ångerrätt/öppet köp.

» Till toppen8. Tvist


Vid eventuell tvist kommer Digitalboxen.com att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

» Till toppenÄr det något annat du undrar över? Vänligen kontakta kundtjänst.